LUCRĂRILE NOASTRE

Laboratorul nostru oferă o gama completă de lucrări dentare, protetică fixă și mobilă, lucrări provizorii, lucrări fixe sau mobile pe implanturi. Pentru detalii va oferim mai jos o lista completă a tipurilor de lucrări pe care laboratorul nostru le realizează cât și a materialelor folosite. Pentru oferta completă de prețuri ale acestor lucrări, va rugăm să ne contactați folosind formularul de contact sau telefonic.

Lucrări dentare din Zirconiu

  1. Tehnologia modernă de prelucrare a zirconiului (scanare, frezare, sinterizare) permite fixarea unor standarde, foarte exigente din punct de vedere estetic si funcțional, la costuri rezonabile.
  2. Zirconiul este de fapt un material ceramic ce imită cu mare fidelitate aspectul natural al dinţilor şi este prelucrat prin sisteme computerizate.
    În stomatologie nu se foloseşte zirconiul pur ci combinaţia de oxid de zirconiu.
  3. Coroana de zirconiu reprezintă cea mai nouă tehnologie în materie de estetică dentară şi cea mai potrivită pentru a obţine un zâmbet ideal.
  4. Oxidul de zirconiu a fost introdus în medicina dentară pentru a înlocui metalul, rezistent la rândul lui însă inestetic.
    Spre deosebire de metal zirconiul este biocompatibil cu ţesuturile din jur, astfel că nu dă reacţii de corp străin sau alte tipuri de iritaţii.
  5. Rezultatele estetice sunt incontestabile deoarece zirconiul, prin translucenţa lui, poate fi cosmetizat şi adaptat astfel încât să fie identic cu ţesuturile pe care le înlocuieşte.
  6. Avantaje: estetica, biocompatibilitate,durabilitate

Lucrări dentare metalo-ceramice

  1. O coroană metalo-ceramică se remarcă printr-un aspect natural. Are la bază un suport de metal, peste care se adaugă un strat de ceramică. Medicul stomatolog este cel care va stabili nuanța acesteia, în funcție și de dinții vecini pentru a nu crea un disconfort estetic.
  2. O coroană metalo-ceramică are un bun raport calitate-preț
  3. O coroană metalo-ceramică se bucură de o durată mare de viață și un grad ridicat de rezistență la uzură.
  4. Bine tolerata de organism
  5. Nu este indicata pacientilor care prezinta bruxism

Proteza BIODENTAPLAST cu croșete albe​

  1. Protezele flexibile pot fi doar parțiale (pacientul trebuie să mai prezinte pe arcadele dento-alveolare un grup de dinți restanți, aceștia pot fi naturali sau să facă parte dintr-o lucrare fixă).
  2. Croșetele (sistemele de ancorare) sunt de culoare albă, la nuanță dinților.
  3. Este ușoară, rezistență și foarte fidelă.
BIOCOMPATIBILĂ CU ORGANISMUL
100%

Proteza ELASTICĂ BREDENT cu croșete roz/transparente

  1. Protezele elastice sunt o alternativă la protezele clasice.
  2. Materialul din care protezele sunt confecționate este unul elasticsubțirerezistent și biocompatibil cu țesuturile din cavitatea bucală. Baza acestei proteze este de culoare roz și favorizează integrarea cu succes în cavitatea orală.
  3. Nu retentioneaza placă bacteriană și tartru
  4. Are o intndere redusă pe cerul gurii, neacoperindu-l în totalitate, cum se întâmplă încazul protezelor clasice, așadar nu prezintă disconfort.
  5. Este stabilă în timp și rezistență,confecționată din material flexibil.

Proteza totală/parțială acrilică

  1. Proteză acrilică totală este recomandată pacienților care nu pot beneficia de implanturi
  2. Nu necesită prepararea protetica a dinților restanți (însă există și situații când este necesară pepararea dinților restanți);
  3. Poate fi folosită atât că și proteză provizorie în vederea protezarii prin împlânte în viitor sau că și proteză pe termen lung
  4. Croșetele de sârmă nu aplică o tensiune foarte ridicată asupra dinților restanți;
  5. Conferă o fizionomie satisfăcătoare;
  6. Cost relativ scăzut

       Dezavantajele protezei totale:

  • fracturi frecvente mai ales la cea mandibulara din cauza formei neregulate si a materialului acrilic care este casant;
  • Sunt mai groase si mai mari ca si intindere in cavitatea orala comparativ cu protezele scheletate;
  • Crosetele de sarma pot fi de multe ori vizibile in mod inestetic
  • Mobilitatea dintilor pe care se sprijina crosetele;
  • Atat proteza scheletata cat si proteza acrilica clasica necesita captusiri la intervale de timp. 

Proteza schelatată cu sisteme speciale/croșete turnate

  1. Rezistență conferită de suportul din aliaj metalic
  2. Fizionomie perfectă (atașarea de dintîi coroane solidarizate ai pacientului făcându-se prin intermediul unor sisteme speciale tip culise, capse sau alte siteme în fucție de situația clinică existența, acestea fiind de-a dreptul invizibile unei priviri neavizate)
  3. Confort și functionabilitate (aceste proteze mobile, deși se scot pentru a fi igienizate, în timpul folosirii și al vorbirii și mestecării alimentelor nu se mișcă)
  4. Un dezavantaj față de protezele clasice este prețul mai ridicat, deoarece realizarea acestora presupune tehnologii speciale, înalta calificare și mai multe etape clinice și de laborator.
  5. Proteză scheletata se poate utiliza doar atunci când dintii restanți sunt suficienți că și număr și au o rădăcina foarte bine implantată în os, în caz contrar se va putea utiliza proteză mobilă acrilică clasică.

Modele printate 3D

    Printarea 3D în rășină a modelului dentar  reprezintă o tehnologie cu implementare rapidă în tehnica dentară. Modelele printate 3D oferă o flexibilitate nelimitată de design și elaborarea într-o singură etapă a diferitelor tipuri de modele cum ar fi:

  • modele cu bonturi detașabile
  • printarea wax-up-ului digital
  • set-up-uri pentru ortodonție
  • modele pregătite pentru montarea în articulator sau crearea unui ocluzor virtual si printarea acestuia

    Avantajele printării 3D în comparație cu procedurile convenţionale de laborator constau în acurateţea superioară datorită reproducerii exacte a detaliilor, reducerea timpului de lucru, reproductibilitatea si arhivarea digitala a produsului (modelul digital ramane arhivat electronic si se poate re-printa oricand).

    Cu o imprimantă 3D care funcționează împreună cu scanerele intra-orale și software-ul CAD / CAM, există mai puține șanse de apariție a unei erori umane, în comparație cu tehnicile tradiționale de modelare dentară. Realizarea modelelor ortodontice devine un proces complet automatizat .

    1. Scanarea intraorală. Zonele de interes din cavitatea orală a pacientului sunt scanate cu scanere intra-orale. În acest fel, luarea de amprente tradițională este ocolită și modelul 3D digital ajunge direct la software-ul CAD / CAM dentar.
    2. Software-ul CAD / CAM dentar modern poate face modele sau coroane personalizate adaptate perfect anatomiei fiecărui pacient.
    3. După etapa de proiectare, software-ul CAD / CAM poate trimite modelul la dispozitivele digitale de fabricație, cum ar fi mașinile CNC cu zirconiu sau imprimantele 3D cu rașină dentară. Echipamentele de calitate pot produce coroane sau proteze cu precizie microscopica.

Cum lucrăm?

Descoperă mai multe aspecte din interior!